General Discussion Triathlon Talk » Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues? Rss Feed  
Moderators: jmk-brooklyn, Ron Reply
2018-02-24 8:36 AM

User image

Master
1924
1000500100100100100
Columbus, Ohio
Gold member
Subject: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?
Hi all:

We made a technical change overnight last night to make all of the pages HTTPS. There is virtually no way we will ever get 100% of the elements on each page to be secure, since people can upload their own images and link to non-https sites in their posts, etc. That's not the goal. So you may see the "some items on this page are unsecure" note in your browser.

But you will also see the green padlock and secure markings on the pages. Previously we only had this on the payment/subscription pages.

With a change like this, there can always be unintended consequences. If you notice any problems, please post in the support forum or send an email to support@beginnertriathlete.com

Thanks!


2018-02-24 9:54 AM
in reply to: alicefoeller

User image

Expert
2995
2000500100100100100252525
Middle River, Maryland
Bronze member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

Workouts aren't synching from Garmin Connect this morning.

2018-02-24 12:30 PM
in reply to: alicefoeller

User image

Master
1472
10001001001001002525
Southwest Chicago 'burbs
Bronze member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

Ditto the issue with Garmin Connect.

Also, my Volume and Actual vs. planned graphs just show me a spinny thing.

And when I click on Inspires, it shows me the Inspire and then gives me the "Oops, something went wrong" message which I can dismiss. 

 

2018-02-24 1:57 PM
in reply to: jmhpsu93

User image

Expert
2995
2000500100100100100252525
Middle River, Maryland
Bronze member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

Originally posted by jmhpsu93

Workouts aren't synching from Garmin Connect this morning.

Working now - or maybe it just a lot longer than usual.

2018-02-24 4:23 PM
in reply to: alicefoeller

User image

Member
127
10025
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?
Mobile version of the forums don't seem to load for me.
2018-02-24 4:40 PM
in reply to: scottficek

User image

Veteran
225
10010025
Fort Wayne, Indiana
Gold member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

> Mobile version of the forums don't seem to load for me.

Android or IOS, and it's just the forums?

We tested both platforms, and the mobile site at http://beginnertriathlete.com/mobile/Forums.html and they seem to be working well with the new updates, but perhaps something was overlooked...



2018-02-24 4:41 PM
in reply to: 0

User image

Veteran
225
10010025
Fort Wayne, Indiana
Gold member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

> Also, my Volume and Actual vs. planned graphs just show me a spinny thing.

Is this still an issue? It may have been an unrelated problem. If so, can you report back with the browser you are using?

We are still monitoring.

Thanks

2018-02-24 8:39 PM
in reply to: Matt

User image

Extreme Veteran
711
500100100
San Diego, California
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?
Hi Alice,

Thanks for keeping us updated! :-)
2018-02-24 8:49 PM
in reply to: Matt

User image

Master
1472
10001001001001002525
Southwest Chicago 'burbs
Bronze member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

Originally posted by Matt

> Also, my Volume and Actual vs. planned graphs just show me a spinny thing.

Is this still an issue? It may have been an unrelated problem. If so, can you report back with the browser you are using?

We are still monitoring.

Thanks

Still an issue. Using Chrome.

2018-02-25 1:02 AM
in reply to: StartingToTri

User image

Veteran
225
10010025
Fort Wayne, Indiana
Gold member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

Originally posted by StartingToTri

Still an issue. Using Chrome.

Hi Laura,

I was able to reproduce the problem if you visit your training log over non-https, like as if from a bookmark. We'll get a fix uploaded shortly. Thanks for the report.

In the meantime, if you change the address in your browser to HTTPS, it should work

2018-02-25 12:42 PM
in reply to: 0

User image

Veteran
225
10010025
Fort Wayne, Indiana
Gold member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

> Also, my Volume and Actual vs. planned graphs just show me a spinny thing.

> And when I click on Inspires, it shows me the Inspire and then gives me the "Oops, something went wrong" message which I can dismiss. 

 

How about now? A change has been uploaded



2018-02-25 12:50 PM
in reply to: scottficek

User image

Veteran
225
10010025
Fort Wayne, Indiana
Gold member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

> Mobile version of the forums don't seem to load for me.

I believe I see the issue. An update has also been uploaded to the mobile site. If you are still encountering issues, please report back.

Thanks!

2018-02-25 1:13 PM
in reply to: alicefoeller

User image

Veteran
220
100100
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?
When I go to log my run, when I hit Device Upload I get the "Oops something's gone wrong error message" as soon as I attempt to select a device. Did it yesterday and today so I'm thinking it's related to these changes...

Thanks!
Courtney
2018-02-25 4:35 PM
in reply to: tribeagle

User image

Veteran
225
10010025
Fort Wayne, Indiana
Gold member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

Originally posted by tribeagle When I go to log my run, when I hit Device Upload I get the "Oops something's gone wrong error message" as soon as I attempt to select a device. Did it yesterday and today so I'm thinking it's related to these changes... Thanks! Courtney

Using the Garmin Communicator upload, or something different?

I can't even get the communicator plugin to install properly. I'll poke at it some more

2018-02-25 8:05 PM
in reply to: Matt

User image

Master
1472
10001001001001002525
Southwest Chicago 'burbs
Bronze member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

Originally posted by Matt

> Also, my Volume and Actual vs. planned graphs just show me a spinny thing.

> And when I click on Inspires, it shows me the Inspire and then gives me the "Oops, something went wrong" message which I can dismiss. 

 

How about now? A change has been uploaded

Both are good now! Graphs are showing up and Inspires aren't giving an error.

Thanks!

2018-02-26 12:54 PM
in reply to: Matt

User image

Veteran
220
100100
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?
Originally posted by Matt

Originally posted by tribeagle When I go to log my run, when I hit Device Upload I get the "Oops something's gone wrong error message" as soon as I attempt to select a device. Did it yesterday and today so I'm thinking it's related to these changes... Thanks! Courtney

Using the Garmin Communicator upload, or something different?

I can't even get the communicator plugin to install properly. I'll poke at it some more




I don't know... I normally attach my watch to the computer, hit device upload, select Garmin, and it finds my device. I have no idea how it communicates...

It's still doing the same thing today, this time from my work computer.


2018-02-26 1:41 PM
in reply to: tribeagle

User image

Veteran
225
10010025
Fort Wayne, Indiana
Gold member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

Hi Courtney,

I was able to reproduce the error by installing the plugin on a virtual machine. We're checking into it now.

Thanks

2018-02-26 2:05 PM
in reply to: Matt

User image

Veteran
225
10010025
Fort Wayne, Indiana
Gold member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

I have a support ticket open with Garmin. We can't get the plugin running without updated site keys, and since this plugin is no longer maintained, there's no way to generate new ones. We'll see what they say.

 

2018-02-26 4:08 PM
in reply to: Matt

User image

Master
7102
50002000100
Saigon, Vietnam
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?
The site will no longer open using Safari, only with Chrome. This has been true for a couple of sites here, including Training Peaks. But it's new for this one. Maybe connected to my third-world home internet speed.
2018-02-28 8:43 PM
in reply to: 0

User image

Veteran
225
10010025
Fort Wayne, Indiana
Gold member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

Unfortunately, I received no reply to my support ticket with Garmin nor my forum post. The plugin was last updated in 2014, but it appears to now be unsupported in favor of Garmin Connect. That option should still work for you.

Unless we receive a response back, we will probably need to remove any mention of the communicator plugin here on BT. I know there were still a few people using that, and it's disappointing, but I'm not sure there's any recourse. 

If I do hear back from Garmin with updated site keys, I will be sure to post an update.

2018-02-28 8:45 PM
in reply to: Hot Runner

User image

Veteran
225
10010025
Fort Wayne, Indiana
Gold member
Subject: RE: Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues?

Originally posted by Hot Runner The site will no longer open using Safari, only with Chrome. This has been true for a couple of sites here, including Training Peaks. But it's new for this one. Maybe connected to my third-world home internet speed.

That's a new one! I tested the site in a bunch of browsers (including old & new Safari) and they all loaded correctly.
https://www.browserstack.com/screenshots

Do you get an error message? Does anyone else have this issue? I'd love to fix it if possible.

Thanks



New Thread
General Discussion Triathlon Talk » Switched the site to secure pages (HTTPS) lasts night. Any issues? Rss Feed  
RELATED POSTS

Subtle, incremental changes to BT site appearance Pages: 1 2

Started by alicefoeller
Views: 1821 Posts: 32

2018-02-19 9:16 AM lisac957

Seat issues - road bike attempting to do tris

Started by Sleepyluke
Views: 399 Posts: 8

2017-06-29 10:30 AM Sleepyluke

4.30.17 Happy Last Day of April!

Started by ingleshteechur
Views: 399 Posts: 10

2017-04-30 10:58 PM Shermbelle

Tri Suit Ride Up Issue/Questions

Started by patty_b
Views: 475 Posts: 5

2017-03-22 9:52 PM rjcalhoun

Last Year for Rodney Miller Triathlon in Decatur

Started by abake
Views: 845 Posts: 6

2017-04-07 4:34 PM gary p